A Jobbik cáfolja, hogy etikai eljárás indul a Pride-on vonuló politikusuk ellen

POLITIKA
2021 július 28., 13:19

Bereczki Miklós, a Jobbik soroksári alapszervezetének elnöke részt vett a Pride-on, ezért etikai eljárást kezdeményeztek ellene a pártban - írja a Mandiner több jobbikos forrásra hivatkozva. Bereczki együtt vonult több fővárosi vezetővel, és posztolt is az eseményről.

link Forrás

A vizsgálatot vele szemben Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője kezdeményezte. Indoklása szerint politikustársa vétett az alapszabály ellen. Emiatt a paragrafus miatt gondolja így: „Fegyelmi vétségnek minősül különösen, ha a tag a) más politikai szervezetek vagy politikai ellenfelek gyűlésein, avagy egyéb helyen és módon, nyilvánosan a párt elfogadott politikájával szemben foglal állást, illetőleg ekként folytat közéleti tevékenységet; továbbá f) bármely módon olyan magatartást tanúsít, vagy olyan cselekményt követ el, amely a Jobbik hátrányos megítélésére, avagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas.”

A Mandiner beszélt Szabóval, aki szerint Bereczki politikusi minőségében vett részt a Pride-on, és úgy véli, kérdés, hogy mindezt kinek a megbízásából, kérésére és/vagy érdekében tette.

Nem sokkal ezelőtt megérkezett a párt közleménye is. Cáfolják, hogy etikai vizsgálatot indítottak volna, azt írják: „miközben a Jobbik nem vett részt Pride-on, ugyanakkor nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. A Jobbik egy valódi néppárt, nem pedig a Fidesz, ahol 30 évig tudatosan titkolják valakinek a szexuális irányultságát, hogy aztán egy brüsszeli ereszen menekülve kerüljön a nyilvánosság elé.”

(Ez a cikk az Etikai eljárás indul a Jobbikban a Pride-on vonuló politikusuk ellen címmel jelent meg a szemlézett írások alapján. A párt közleménye után frissítettük. A szerk.)

Kiemelt videóink