Haladékot kaptak az iskolák, hogy felmérjék, hány diák szeretne oltást

járvány
2021 július 28., 13:50

Mégsem kell augusztus elején felmérniük az iskoláknak, hogy a 12-18 éves diákok közül kik szeretnék beoltatni magukat Pfizerrel – tudta meg az InfoRádió a Nemzeti Pedagógus Kar elnökétől.

Horváth Péter örül, hogy kaptak haladékot, bár szerinte ezt a feladatot igazán jól csak szeptember elején tudnák elvégezni.

Horváth elmondása szerint hétfőn levelet kaptak az iskolák, hogy értesítsék a szülőket arról, hogy lesz oltási lehetőség augusztus utolsó két napján, és mérjék fel az igényeket. Kedd délután azonban újabb értesítést kaptak, ami szerint tárgytalannak tekinthetik a korábbi adatigénylést. A Nemzeti Pedagógus Kar elnökének tudomása szerint végül augusztus 16. után kell felmérniük az igényeket, az oltás két napja pedig marad augusztus 30. és 31.

„Bevallom, én ennek a hírnek örültem” – mondta az elnök, aki egyben a győri Révay Miklós Gimnázium igazgatója is, és jelezte, mindét levelet a tankerülettől kapták az iskolák.

Horváth szerint fontos, hogy minél több gyerek kapja meg az oltást, de a nyári időszakban jelentős nehézséget jelent a diákok értesítése, hiszen sokan nincsenek is otthon vagy Magyarországon, nem követik ilyenkor az iskola honlapját és a Krétát.

„Ennek az adatgyűjtésnek a pontossága megkérdőjelezhető lenne, nem állna arányban a befektetett energiával. Jobbnak láttam azt, ha ez későbbi időpontban kerül sorra, sőt, szerintem az lett volna talán a legcélszerűbb, ha a honlapon való alapos tájékoztatás és figyelemfelhívás mellett az augusztus 31-i és szeptember 1-jei tanévnyitó ünnepségeken a diákok személyesen jelezhették volna ezt az igényüket. Az sokkal pontosabb felmérést tenne lehetővé, és akkor a következő hét elején pedig sor kerülhetne az oltásra” – mondta Horváth Péter.

A pedagóguskar elnöke szerint az adatok így is kérdőjelesek lehetnek, de könnyebben teljesíthető lesz a feladat, különösen akkor, ha az oltási akcióhoz majd országos médiakampány is társul, amivel vélhetően a diákok és a szüleik értesülnek a lehetőségről. (infostart.hu)