Világsztárt igazol a Zalaegerszeg: William Gallas csatlakozik stábhoz

foci
2021 július 28., 15:21

Szerdán jelentette be Facebook oldalán a ZTE, hogy a korábbi vb-ezüstérmes és többszörös angol bajnok William Gallas lesz az új edzője a hátvédeknek U17-től U12-ig. Gallas korábban meghatározó játékosa volt az angol Chelsea-nek és a városi rivális Arsenalnak is (plusz még a harmadik londoni csapatban a Spursben is játszott). Tagja volt a francia aranycsapat utolsó nagy menetelésének amikor 2006-ban döntőig meneteltek, és csak tizenegyesekkel kaptak ki az olaszoktól.

Gallas már néhány éve Magyarországon él, így tisztában van a magyar viszonyokkal, és aktívan követi a magyar tehetségek fejlődését. A hátvédek képzése mellett nagy segítségére lehet csapatának a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is. A ZTE honlapján olvasható, hogy „Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre. Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist. Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótlás korú labdarúgókra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár középhátvéd, akár szélsőhátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben.”

A jelenleg 44 éves szakember 2014-ben fejezte be aktív pályafutását, a Chelsea színeiben kétszer is angol bajnok lett. Gallas játszott az elmúlt évtizedek legnagyobbjaival úgy mint, Zinedine Zidane-nal, Thierry Henry-val vagy Cesc Fábregas-szal.

link Forrás

(A posztot Cmarits Milán írta.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.