Milák: Ez volt életem legkomolyabb csatája, nagyon élveztem

olimpia
2021 július 31., 04:06

Nyoma sem volt a 200 méter pillangón látott csalódottságnak Milák Kristófon a 100 méter pillangó után, mosolyogósabb és boldogabb volt az ezüsttel, mint az arannyal.

Milák Kristóf legyőzőjével, Caeleb Dressellel a száz méteres pillangó döntője uán.
photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Óriási különbség volt a két verseny között. 200-on a magyar úszó volt a legnagyobb esélyes, de az öröme nem volt teljes, mert elég viharos, gatyaszakadásos, késve megkezdett bemelegítés után a világcsúcs nem jött össze. Ez látszódott az arcán is.

100-on viszont egyértelműen az amerikai világcsúcstartó, Caeleb Dressel volt az aranyesélyes, Milákon nem volt teher. Majdnem el is kapta az amerikait, óriási második 50 méterrel Dressel végül 23 századdal nyert, világcsúccsal (49.45). Milák 49.68-cal Európa-csúcsot úszott, 2009-es rekordot adott át a múltnak, fél másodperccel javította meg a csúcsát.

Rögtön a döntő után nagyon elégedett nyilatkozott Milák. Ha ez a futam 101 méter - fogadta őt az M4 riportere, amire azt mondta a magyar úszó, hogy dehát nem az.

Azt mondta, hogy hihehetlenül boldog és elégedett. Ez volt élete egyik, ha nem a legkomolyabb csatája, nagyon élvezte, „nagyon tetszett". Mosolyogva azt mondta, hogy majdnem megvolt, de csak majdnem.

„Jó időt repesztettünk” - utalt Dressel világ- és a saját Európa-csúcsára. A második hosszon remélte, hogy el tudja kapni az amerikait, ha jobban kijön a fal, lehet, hogy összejön, de így is nagyon elégedett a futammal: „100-on Dressel a legjobb, de egyre közelebb vagyok hozzá, reméljük, hogy egyszer sikerül megelőzni”.

Az éremátadás után nyilatkozott újra. Nyakában az ezüsttel azt mondta, hogy az ugyanolyan sokat jelent neki, mint az aranyérem. „Mintha nagyobb lett volna a mosoly most, mint 200 méter után” - mondta a riporter is, amire Milák úgy válaszolt: „most már mosolyogtam, mondd ki”. Ezt azzal magyarázta, hogy nagy súly esett le a válláról, rengeteget készült, rengeteg teher vovlt rajta, megkönnyebbült, hogy vége a versenynek, ráadásul ilyen jó idővel.

Összeségében úgy értékelt, hogy első olimpiának nem volt rossz. „Büszkén jöttem ki és büszkén megyek haza” - mondta, de most pihenni szeretne egy nagyot. Kiváncsi lesz a következő 3 és 7 éves olimpiai ciklusra, amiben „nagyon érdekes dolgok fognak történni”. Hogy vállal-e további számokat, arra azt válaszolta, hogy „nem akarom lelőni a poént, de már nagyon éhes vagyok”.

Kiemelt videóink