Nyolc között a női kézisek, Lőrincz Tamás döntőbe jutott birkózásban

  • Itt az olimpia 11. napja.
  • Lőrincz Tamás döntős birkózásban, Szőke Alex a vigaszágban bízhat.
  • Hétből hat kajak-kenus egységünk bejutott a keddi középfutamba.
  • A női kézisek kezükbe vették a sorsukat, 26-23-ra legyőzték a svédeket, és továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol Norvégia lesz az ellenfél.
  • A sportlövők lemaradtak a döntőről, akárcsak a kalapácsvető Halász Bence.
2021 augusztus 02., 13:13

Amerikai arany női diszkoszvetésben

Valarie Allman nyert a furcsára sikerült döntőben, amit meg kellett szakítani a szakadó eső miatt. Ezüstérmes a német Kristin Pudenz, és harmadik a kubai Yaime Perez.

photo_camera Valarie Allman Fotó: BEN STANSALL/AFP
2021 augusztus 02., 12:58

5000 méteres női akadályfutásban is arany nélkül maradtak a kenyaiak

A holland Sifan Hassan végzett az első helyen, második lett a kenyai Hellen Obiri, harmadik pedig az etióp Gudaf Tsegay.

2021 augusztus 02., 12:46

Verseny közben esett szét alatta a kerékpár

Az ausztrál Alexander Porter hatalmasat esett, eltörött a kormánya:

2021 augusztus 02., 12:27

Marokkói győzelem a 3000 méteres férfi akadályfutás döntőjében

Soufiane Mar el Bakkali végzett az élen, ezüstérmes az etióp Lamecha Girma, és harmadik a kenyai Benjamin Kigen. Nagy sorozatok szakadtak most meg. Egyrészt 1968 óta minden alkalommal kenyai versenyző nyerte ezt a számot, kivéve azt a két alkalmat, amikor bojkottálták az olimpiát. Másrészt Marokkó 2004 óta egyáltalán nem nyert aranyérmet.

2021 augusztus 02., 12:07

Videón Lőrincz Tamás győztes elődöntője

2021 augusztus 02., 12:06

A futóversenyeket az eső ellenére is megtartották, lassan talán a diszkoszvetés is folytatódhat

photo_camera Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP
photo_camera Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP
photo_camera Fotó: INA FASSBENDER/AFP
2021 augusztus 02., 11:33

Nehéz esőben diszkoszt vetni

Miután négyen egymás után rontottak, felmerült, hogy zavarhatja a női diszkoszvetés-döntő résztvevőit a szakadó eső. Végül le is álltak, a segítők törölközőkkel próbálták feltörölni a vizet a dobókörben, de elég reménytelennek tűnt.

photo_camera Fotó: BEN STANSALL/AFP
2021 augusztus 02., 10:07

Kínai és amerikai arany szertornában

photo_camera Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

A kínai Jang Liu nyerte az aranyérmet gyűrűn, az ezüst szintén egy kínai versenyzőé, a bronz pedig egy görögé lett. A női talajtorna döntőjében - ahonnnan visszalépett Simone Biles - az amerikai Jade Carey győzött, megelőzve olasz ellenfelét. A bronzérmet megosztva kapta egy japán és egy orosz versenyző.

2021 augusztus 02., 09:55

Összefoglaló a magyar-svéd kézimeccsről

2021 augusztus 02., 09:47

Kirgiz ellenfél vár a döntőben Lőrinczre

Makhmudov 6-2-re legyőzte örmény ellenfelét a másik elődöntőben, így ő birkózik kedden Lőrincz Tamással.

2021 augusztus 02., 09:30

Lőrincz Tamás döntőbe jutott birkózásban

2012 után ismét biztosan olimpiai érmet szerez Lőrincz Tamás, aki ott lesz a 77 kilogrammos kötöttfogású birkózás döntőjében.

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Az első menetben egy pontot szerzett az iráni, mert őt látták a bírók aktívabbnak. Így Lőrincznek kellett lemennie a földre, de jól védekezett, az ellenfél nem tudott akciót végrehajtani rajta. Aztán járt volna egy pont Lőrincznek, mert Geraei lelépett a szőnyegről, a magyar versenyző viszont megfogta a combját, így maradt az 1-0-s állás.

A második menetben már Lőrincz volt aktívabb, és végre is tudott hajtani egy kétpontos akciót, így 3-1-re átvette a vezetést. Ráadásul Geraei szabálytalanul védekezett, amiért megbüntették, ezután a challenge-et is elbukta, így Lőrincz már 6-1-es előnyre tett szert.

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Ezután Lőrinczet is leküldték a földre passzivitás miatt, az iráni meg tudta forgatni, így feljött 6-4-re, sőt Lőrinczet meg is intették, így 6-5 lett az állás. Lőrincznek megint le kellett mennie, de 6-5 maradt az eredmény.

2021 augusztus 02., 09:03

Simone Biles ott lesz a gerenda keddi döntőjében

Az amerikaiak szupersztár tornásza mentális nehézségek miatt több versenyszámtól is visszalépett, a gerenda döntőjén mégis részt vesz kedden.

photo_camera Simone Biles Fotó: KUNIHIKO MIURA/The Yomiuri Shimbun via AFP
2021 augusztus 02., 08:43

Sikerült megverni a svédeket, ott vagyunk a kézilabda negyeddöntőben

Végül 26-23-ra győzött a magyar válogatott, szinte végig vezetve, kisebb megingásokkal, de összességében magabiztos játékkal. A rosszul sikerült első meccsek fényében ez komoly sikernek számít, igaz, az ellenfelek kedvező eredményeire is szükség volt. A nyolc között a norvégokkal játszunk két nap múlva. Összefoglalónk a meccsről itt olvasható.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP
2021 augusztus 02., 08:36

Öt perc van hátra, néggyel vezetünk

Hét perc telt el úgy, hogy egyik csapat sem lőtt gólt, végül a 23.-ban Zácsiknak sikerült, aztán Strönberg révén szépítettek a svédek. A magyarok az idővel is próbálnak játszani, a bírók rendszeresen passzívat mutatnak a támadásainknál. Zácsik aztán egy hetesből megint eredményes volt, 25-21-re vezetünk, kevesebb mint öt perc van hátra. „Most próbáld meg élvezni azt, hogy játszol” - mondta Elek Gábor kapitány az időkérésnél.

2021 augusztus 02., 08:31

Feljöttek a svédek három gólra, következik az utolsó tíz perc

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Hatról háromgólosra olvadt az előnyünk, kevésbé hatékonyak a támadásaink, emberelőnyből is kaptunk gólt, de szerencsére Bíró továbbra is jól véd, ráadásul a svédek időnként megteszik azt a szívességet, hogy elhibázzák a passzaikat. Érzékeny veszteség, hogy Tomori nem csak két percet, de piros lapot is kapott. 23-20-szal fordulunk az utolsó tíz percre.