Sikerült megverni a svédeket, továbbjutott a magyar női kéziválogatott

olimpia
2021 augusztus 02., 08:57

Szinte végig vezetett a magyar női kézilabdacsapat a svédek elleni sorsdöntő olimpiai csoportmeccsen, és 26-23-as győzelmével továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol Norvégia lesz az ellenfél.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Reggel az oroszok és a franciák megtették azt a szívességet, hogy számunkra kedvező eredményt hoztak a saját meccsükön, így a magyarok saját kezükbe vehették a sorsukat. A svédek ellenben biztos továbbjutókként érkeztek, ami a játékukon is érezhető volt.

A meccs elején 6-3-ra, majd húsz perc után 10-8-ra vezettünk. A svédek 13-13-nál tudtak egyenlíteni először, majd a 27. percben a vezetést is átvették. A meccs első szakaszához képest ekkor sokkal bizonytalanabbul támadtunk, de hátul szerencsére nem roppantunk meg, és sikerült döntetlennel zárni a félidőt.

A szünet után nagyon aktívan, magabiztos, gyors letámadásokkal kezdett a magyar válogatott, 21-15 is volt az állás. A svédek beragadtak, időkéréssel próbálták helyrerázni magukat, de ez nem volt elég arra, hogy az első félidőhöz hasonlóan kiélezetté tegyék a helyzetet. Pedig Tomorit piros lappal végleg leküldték a pályáról, ami érzékeny veszteség volt a magyar csapat számára. A svédek faragtak ugyan a hátrányukból, de végig megőriztük a háromgólos előnyünket, végül ez maradt a végeredmény is.

Összességében 58 százalékban használtuk ki a helyzeteinket, a svédeknél ez 51 volt. Szükség volt Bíró Blanka védéseire is, ő 36 százalékos hatékonyságot mutatott. Szemben a svéd kapus, Bundsen 21 százalékra volt képes, csak a hetesekre beálló Ryde közelítette meg Bíró szintjét.

photo_camera Háfra Noémi Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Támadásban Márton Gréta 100 százalékot hozott, négyből négy helyzetet belőtt. Háfra, Zácsik, Vámos és Lukács is jól játszott elöl.

Olimpiai közvetítésünk itt követhető.