Lőrincz Tamás az aranyért birkózhat kedden

olimpia
2021 augusztus 02., 09:35

Legyőzte iráni ellenfelét a 77 kilogrammos kötöttfogású birkózás elődöntőjében Lőrincz Tamás, így ott lesz a keddi fináléban, és 2012 után biztosan ismét olimpiai érmet szerez.

Az első menetben egy pontot szerzett Mohammadali Geraei, mert őt látták a bírók aktívabbnak. Így Lőrincznek kellett lemennie a földre, de jól védekezett, az ellenfél nem tudott akciót végrehajtani rajta. Aztán járt volna egy pont Lőrincznek, mert Geraei lelépett a szőnyegről, a magyar versenyző viszont megfogta a combját, így maradt az 1-0-s állás.

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

A második menetben már Lőrincz volt aktívabb, és végre is tudott hajtani egy kétpontos akciót, így 3-1-re átvette a vezetést. Ráadásul Geraei szabálytalanul védekezett, amiért megbüntették, ezután a challenge-et is elbukta, így Lőrincz már 6-1-es előnyre tett szert.

Ezután Lőrinczet is leküldték a földre passzivitás miatt, az iráni meg tudta forgatni, így feljött 6-4-re, sőt Lőrinczet meg is intették, így 6-5 lett az állás. Lőrincznek megint le kellett mennie, de maradt a 6-5-ös eredmény, az iráni hiába próbálkozott az utolsó másodpercekben.

Lőrincznek kirgiz vagy örmény ellenfele lesz a döntőben.

Olimpiai közvetítésünk itt olvasható.

Kiemelt videóink