Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Több millió embert vontak zárlat alá Kínában a delta variáns terjedése miatt

járvány
2021 augusztus 2., 15:44

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának növekedése miatt. Az utóbbi 10 napban 300 új fertőzöttet jelentettek. Csak hétfőn 55-öt. Több mint 20 városban azonosítottak fertőzési gócpontokat. Az esetszámok emelkedését a hatóságok az eddiginél gyorsabban terjedő delta variáns megjelenésével magyarázzák.

Azt nem tudni, hogy Kínában eddig hány embert sikerült beoltani, de a hatóságok szerint már 1,6 millió dózist jelentettek le. Az állami irányítású Global Times szerint most a legkomolyabb a helyzet Vuhan óta.

A Hunan tartománybeli Csucsou város több mint 1,2 millió lakosának rendelték el, hogy három napig ne hagyják el otthonukat. Ezalatt a hatóságok mindenkit letesztelnek, és felgyorsítják a helyi oltási kampányt.

Emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Hajnan és Honan tartományokban is. Az utóbbi két hétben az egész országban összesen több mint 360 új esetet regisztráltak. A Pekinghez hasonló nagyvárosokban több millió embernél végeztek el koronavírustesztet, egész lakónegyedeket zártak el a külvilágtól, és szigorú kontaktkutatással sokakat karanténba helyeztek.

A koronavírus terjedésének ismételt felgyorsulását a hatóságok egy nankingi gócpontra vezetik vissza. A kelet-kínai nagyvárosban több százezer embert érintő korlátozások vannak érvényben, miután két hete több repülőtéri dolgozónak is pozitív lett a tesztje.

A kínai kormány járványkezelési stratégiájának kulcsa, hogy amint a vírus felüti a fejét egy-egy városban vagy tartományban, minden érintett területet azonnal lezárnak, és az ottani lakosokat koronavírus-tesztnek vetik alá. (BBC/MTI)