Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott kormányzati plakátról Pécsen

bűnügy
2021 augusztus 03., 19:54

A Szabad Pécs olvasói fotót kapott arról, hogy egy rendőrségi helyszínelő éppen ujjlenyomatot vesz a pécsi Kórház tér közelében álló egyik kormányzati plakátról.

A kormány egyik emojis plakátját ugyanis átragasztották, és emiatt valaki bejelentést tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ami pedig nyomozást indított az ügyben.

Emojis kormányzati kampány 2021 nyarán
photo_camera Egy ilyenhez hasonló plakátot ragasztottak át a kormánypropaganda ellen tiltakozva. Fotó: Gyurcsik Ádám/Facebook

A rendőrség a lapnak azt írta, „a megkeresésében szereplő eset kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen”.

A lap azt írja, hogy a kormányzati vagy politikai plakátok átragasztása alapvetően véleménynyilvánítás, és ugyan voltak az elmúlt években elmarasztaló ítéletek, több esetben is felmentették az illetőt a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva. Ezekben az esetekben ismert volt, hogy ki ragasztotta át a plakátot.

Valószínűleg egyébként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akciójáról van szó, ők ugyanis több helyen „kijavították” a kormányzati plakátokat. (Az egyik plakáton név szerint egy ellenzéki képviselő ellen hergel a kormány tájékoztatás címén.)