Visszatért az olimpiára Simone Biles

olimpia
2021 augusztus 03., 09:26

Újra versenybe szállt a tokiói olimpia egyik legnagyobb sztárja, az amerikai tornász Simone Biles. A tornász, aki a múlt héten a mentális egészségére hivatkozva visszalépett a torna összetett csapatversenyétől, és az eddigi egyéni számokban sem indult, gerendán ismét versenybe szállt.

Gyakorlatával Biles bronzérmes lett, lemaradva az aranyérmes kínai Cseng Guang és az ezüstérmes, szintén kínai Tang Csizsing mögött. A torna legnagyobb tehetségének számító 24 éves Biles a múlt héten azután lépett vissza, miután a gerendán egy ugrás közben remegett, nem merte megcsinálni a gyakorlatait, majd a leugrást is elrontotta. Azt mondta, mentálisan nem bírta a nyomást, fejben nem áll készen gyakorlatai biztonságos bemutatására. Később bejelentette, hogy a női torna egyéni összetett döntőjéből is visszalép. Biles visszalépéséről, annak visszhangjairól kontextusáról Mészáros Juli kollégám írt részletesebben.


Egyéni gerenda gyakorlata nem volt hibátlan, egyszer egy pillanatra ismét megremegett, de ennek ellenére magabiztosan befejezte a gyakorlatát, amiért hatalmas tapsot kapott a tornacsarnokban. Biles széles mosollyal ért földet, gyakorlatáért 14 pontot kapott.