Lőrincz Tamás megnyerte a döntőt

  • Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilós kategóriájában 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudov.
  • A női vízilabda-válogatott a hollandokat legyőzve jutott tovább az elődöntőbe.
  • Lőrincz Viktor bejutott a döntőbe.
  • Kopasz Bálint megnyerte a kajak ezer métert, Varga Ádám lett a második
  • Berecz Zsombor elsőként ért célba az éremfutamon Finndingiben, összesítésben második lett.
  • Szőke Alex elvesztette a bronzmeccset, így az ötödik helyen végzett.
2021 augusztus 03., 11:24

Szőke Alex az ötödik helyen végzett

A kötöttfogás 97 kilós bronzmérkőzésén Szőke Alex ellen a lengyel Michalik Tadeusz a 2. percben kapott egy pontot, mivel ő volt az aktívabb, majd a védekezésnél sikerült háromszor is átpörgetnie a magyar birkózót, amivel 7-0-ás vezetést szerzett. Ráadásul a bírók lábhasználat miatt meg is intették Szőkét, amit a magyar csapat challengelt, de nem adták meg, így 10-0-nál az első félidőben lefújták a meccset.

2021 augusztus 03., 11:13

Lőrincz Tamás megnyerte a döntőt

A magyar birkózó a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen lépett szőnyegre a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának döntőjében. Az első menetet a 22 éves kirgiz hozta 1-0-ra. A második menetben Lőrincz Tamásnak sikerült kilöknie ellenfelét, majd kapott még egy pontot, mivel aktívabb volt. Ezt az előnyét aztán a meccs végéig tartani tudta.

2021 augusztus 03., 10:53

Lőrincz Viktor nem találta túl szimpatikusnak az ellenfelét, aki kétszer meg is fejelte

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Miután sikerült a döntőbe jutnia, Lőrincz Viktor az MTI-nek értékelte az egyiptomi Mohamed Metwally elleni meccsét: „Nyugodt tudtam maradni hátrányban is, mert tudtam, hogy képes vagyok megfordítani az állást. Tisztában voltam vele, hogy az elején szeret akciózni, de a karberántással kissé meglepett, ezt a tatai edzőtáborban nem csinálta. Nem szereti ezt a rakkolós birkózást, fel is őröltem vele. Utána teljesen begőzölt, kétszer is megfejelt, még jó, hogy nem repedt fel a bőr, mert azzal pihenőt nyert volna. Mindenesetre nem volt túl szimpatikus.”

2021 augusztus 03., 10:26

Megverte a hollandokat a magyar női vízilabda-válogatott, mehetnek az elődöntőbe

Az utolsó negyedben a hollandok nagy nehezen emberelőnyből egyenlíteni tudtak 10-10-re van de Kraats góljával. A magyarok 4:25-nél Garda Krisztina góljával vették vissza a vezetést a holland kapus feje fölé bevágott góllal. Egy újabb támadásból Szilágyi Dorottya biztosította be a magyar vezetést, Dagmar Genee viszont egy messziről beejtett góllal csökkentette 2:33-nál a különbséget. Az utolsó percnél a magyar kapus keze egy védésnél úgy belecsapódott a kapufába, hogy a medence szélén hűteni kellett, de nem cserélték le. 0:39-nél Szilágyi Dorottya góljával 13-11-re hozta fel a meccset, amire a hollandok egy azzal válaszoltak, hogy egy mezőnyjátékosra cserélték a kapusokat. Így az üres kapuba is lőttünk egy gólt, így három gólos különbséggel nyert a magyar válogatott.

2021 augusztus 03., 10:09

A harmadik negyedet is hozta a magyar válogatott

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A harmadik negyedben a magyar csapatnak sikerült elhúznia 9-7-re Rybanska Natasa góljával. Majd Illés Anna góljával meglett a 10. magyar gól is. A hollandok ismét csak ötméteresből tudtak gólt szerezni 2:05-nél., és ezzel feljöttek 10-8-ra. A negyed legvégén van der Sloot még lőtt egy gólt, ezzel 10-9 lett a harmadik negyed vége.

2021 augusztus 03., 10:00

Lőrincz Viktor bejutott a döntőbe

A magyar birkózó a 87 kilogrammos kategóriájában 9-2-re legyőzte az egyiptomi Mohamed Metwally ellenfelét, így a testvéréhez hasonlóan ő is ott lehet a döntőben.

2021 augusztus 03., 09:53

A második negyedet is hozta a magyar válogatott a hollandok ellen

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Magyari Alda három védésének köszönhetően a hollandok nem tudtak egyenlíteni a második negyed elején. Majd 3:22-nél van de Kraats ötméteresből egyenlített 4-4-re. Erre Gurisatti Gréta 2:44-nél visszaszerezte a vezetést. Aztán még ide-oda dobálták a labdát, a hollandok mindig visszahozták döntetlenre. 12 másodpercre a végénél a hollandok ismét kaptak egy ötméterest, amiből 7-7-re egyenlítettek. Végül 3 másodperccel a vége előtt Leimetter Dóra megmentette a negyedet. 8-7-re ezt is megnyertük.

2021 augusztus 03., 09:35

A magyar női vízilabda-válogatott 4-3 nyerte az első negyedet a hollandok ellen

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A magyar női vízilabda-válogatott a hollandokkal mérkőzik meg a tokiói olimpia negyeddöntőjében. A csapatok sokáig kóstolgatták egymást, az első negyed feléig nem is volt gól, majd a hollandok találtak be először a 4. percben, amire Gurisatti Gréta egyből egyenlíteni tudott. A hollandok egy góllal ismét elhúztak, de Illés Anna ezután is egyenlíteni tudott, amikor emberelőnybe kerültünk. A hollandok harmadik góljára pedig Leimeter Dóra válaszolt. A negyed végére pedig Gurisatti szerzete meg a magyar vezetést.

2021 augusztus 03., 09:32

Visszatért Simone Biles

Újra versenybe szállt az olimpia egyik legnagyobb sztárja, a 24 éves amerikai Simone Biles, aki a múlt héten a mentális egészségre hivatkozva visszalépett az összetett csapatverseny döntőjéből. Biles a gerenda döntőjében indult, és bár a gyakorlata nem volt hibátlan, hatalmas mosollyal ért földet, visszatérését pedig a csarnok közönsége óriási tapssal díjazta.

Biles Gyakorlatával végül bronzérmes lett. Az aranyérmet a 16 éves kína Cseng Guang, az ezüstérmet a szintén kínai Tang Csizsing nyerte.

photo_camera Fotó: GRIGORY SYSOEV/Sputnik via AFP
2021 augusztus 03., 06:36

Berecz Zsombor élete legszebb pillanatának tartja az olimpiát

Talán a legszebb pillanat az életemben” - nyilatkozta az M4Sportnak a győztes az éremfutam után Berecz Zsombor, aki még mindig annyira meg volt illetődve, hogy pontosan meg sem tudta fogalmazni, mit érez. Az éremversenyről elmondta, egyszerű volt a terve, megnyerni a futamot, és aztán kiderül, mit csinálnak a többiek. A magyar vitorlás azt mondta, tudta, hogy riválisa, a brit Scott abból a pozícióból nem fogja elveszíteni az olimpiát. „Scott bebiztosította az aranyát, de az én tervem végül is sikerült. Éreztem, hogy közel vagyunk egymáshoz, akadt, amikor hátrébb ment. Az ő döntése volt, hogy újrarajtolt, bár nem volt kint. Egy fél másodpercig én is elgondolkoztam, hogy nem csúsztam-e át a vonalon, de tudtam, ha visszafordulok, elúszik a végső lehetőségem. Jól olvastam a pályát, bár a sebességem nem volt az igazi.” Arra a felvetésre, hogy menet közben volt olyan szakasz, amikor éppen olimpiai bajnoknak érezhette magát, azt válaszolta: „Ilyenkor egyfajta másállapotban van az ember. Talán egyszer néztem hátra, de csak a saját futamommal törődtem, hogy megcsináljam, amit elterveztem. Tíz-húsz másodperces kiesés is döntő lehet, ha elkezdek körbetekintgetni. A célban persze hátranéztem, és az nem volt jó érzés. De örülök neki, hogy Scott nyert, megérdemli. Furán fog hangzani, de ennek az olimpiának igazából ő volt a meglepetése, mivel két és fél éve nem versenyzett Finnben” - mondta. A sikerről azt mondta, hogy alapvetően szerencsés embernek tartja magát, valamint olyan emberek veszik körül, hogy nem is csoda, ha ennyire szerencsés. Még egy olimpiára nem akar felkészülni szeretné továbbadni a tudását, mert hisz a magyar vitorlázás jövőjében.

2021 augusztus 03., 06:01

Berecz elsőként ért be, ezzel ezüstérmes

A brit Scott negyedikként futott be, így ő szerezte meg az aranyérmet. A rajtnál Scott nagyon rosszul indult, így teljesen nyitottá vált a verseny. Berecz negyedik bója után már 10 ponttal járt a a brit előtt, végig meg volt az esélye a győzelemre. A magyar az utolsó bóját már elsőként kerülte meg, és elsőként is ért be a célba, de mivel a brit nagy hajrába kezdett, meg tudta csípni a negyedik helyet, így végül ő lett az aranyérmes.

2021 augusztus 03., 05:59

Berecz Zsombor elsőként kerülte meg az utolsó bóját

A brit Scott viszont nagyon lemaradt mögötte.

2021 augusztus 03., 05:55

Berecz másodikként fordult a 4. bójánál

Nagyon szoros a verseny, és ezen a ponton a magyar hajós 10 ponttan van az első helyen induló brittől, így Berecznek megvan az esélye az aranyéremre.

2021 augusztus 03., 05:53

Berecz Zsombor átvette a vezetést

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A címvédő brit Giles Scott továbbra sem tudott felzárkózni, a magyar vitorlás viszont át tudta venni a vezetést az ausztrál Jake Lilleytől. Bár még sok van hátra a versenyből, és nagyon szoros a verseny.

2021 augusztus 03., 05:36

Rosszul rajtolt a Berecz előtt álló brit

Az első helyről induló Giles Scott meglepően rosszul rajtolt a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutamán. Scott 9 ponttal vezet Berecz Zsombor előtt. De ahhoz, hogy Berecz meg tudja előzni a britet, legalább öt hellyel kellene beelőznie.