Kirúgták az Offspring dobosát, mert nem oltatta be magát

ZENE
2021 augusztus 04., 08:58

Kirúgták az Offspringből a dobost, Peter Paradat, mert az orvosa javaslatára úgy döntött, hogy nem oltatja be magát a koronavírus ellen.

Az elbocsátásáról maga Parada számolt be az Instagramján, miszerint azért kellett távoznia a zenekarból, mert nem tartják biztonságosnak a jelenlétét a stúdióban és a turnékon sem.

photo_camera Fotó: BERTRAND GUAY/AFP

Paradanak az orvosa tanácsolta, hogy most ne vegye fel a vakcinát a kórtörténete és az oltás lehetséges mellékhatásai miatt, ugyanis egy gyerekkori oltás után Guillain-Barré szindrómája lett, ami egy zsibbadásos autóimmun betegség, ami az évek során csak rosszabbodott. Ezért Paradanál nagyobb a kockázata a vakcinának, mint az előnye. (Arról az orvostársadalomban is viták vannak, hogy a szindrómában szenvedő betegek kaphatnak-e vakcinát vagy sem.) Parada egyébként egy évvel ezelőtt elkapta a koronavírust, ami akkor enyhe tünetekkel ment át rajta, ezért abban bízik, hogy ha újra elkapja, akkor megint sikerül könnyen átvészelnie.

Az Offspring eddig még nem erősítette meg hivatalosan, hogy kirakták a dobost, de Parada azt mondja, hogy nem neheztel rájuk.

A dobos kirúgása abból a szempontból mégsem annyira meglepő, hogy az Offspring énekese, a dalok nagy részét is jegyző Dexter Holland egyetemet végzett molekuláris biológus.

(NME)