Óriási potyagól segítette győzelemhez a Fradit a Slavia Praha ellen a BL-selejtezőben

bajnokok ligája
2021 augusztus 04., 21:49

2-0-s győzelmet aratott a Ferencváros a Bajnokok Ligája 3. fordulójának első meccsén hazai pályán a Slavia Praha ellen.

Nem volt sima győzelem, a csehek domináltak a meccs elején, már a saját kapuja előtt letámadták a Fradit, zavarba is hozták rendre a védelmet, kevés támadást tudott építeni a Ferencváros.

Aztán a szünet előtt jött egy olyan momentum, ami megtörte az addig nagyon magabiztos cseheket. Ritka nagy öngól volt, Kacharaba passzolt hátra egy labdát, ami egy kicsit talán megpattant egy göröngyön, mindenesetre átpattant Kolár lába felett.

link Forrás

A második félidő elején még érezhető volt a zavar a cseheken, a Fradi kihasználta ezt. Az 50. percben Uzuni esett el az öngólt szerző Kacharaba mellett a csehek 16-osán belül, a bíró megadta a 11-est. Haratin értékesítette a büntetőt. Rúghatott volna a Fradi egy harmadikat is, de a kapura törő Tokmac hatalmas ziccerben hibázott.

A csehek ezután próbáltak szépíteni, de a meccs elején látott fölényt már nem tudták visszaállítani, a Fradi sem szerzett újabb gólt.

Visszavágó kedden, Prágában.

Ferencváros-Slavia Praha 2-0

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) - Laidouni, Haratin - Nguen (Kovacevic, 92.), Zachariassen (Zubkov, 86.), Uzuni - R. Mmaee (Loncar, 74.)

Slavia Praha: Kolár - Masopust (Schranz, 53.), Kacharaba, Zima, Dorley - Bah, Sevcik (Traoré, 25.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsic (Olayinka, a szünetben) - Kuchta (Musa, 53.)

Gólszerző: Kacharaba (44. – öngól), Haratin (50., 11-es)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.