Összeszagolt két kutya, amitől annyira bepánikolt mindenki, hogy az egyik gazdi megfejelt egy embert

ÁLLAT
2021 augusztus 04., 08:00

Kutyát sétáltatott egy részeg férfi póráz nélkül Nyíregyházán, és abból lett balhé, hogy a kutya odament egy másik kutyához, ami ettől megijedt, olvasható a Főügyészség honlapján.

A férfi 2021. június 26-án napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, majd 22 óra körül Nyíregyháza főterén póráz és szájkosár nélkül sétáltatta a border collie fajtájú kutyáját. A kutya meglátott egy kisebb testű spánielt, aminek a gazdája az egyik teraszon lévő asztalnál beszélgetett barátnőjével. A férfi kutyája a spánielhez ment, mire annak gazdája ezt támadásnak vélte, és a kiskutyát az ölébe vette azért, hogy távol tartsa a nagyobb testű border collietól. Mindezt látva a szomszéd asztalnál ülő külföldi férfi a nő segítségére sietett, és az elkövető kutyája irányába rúgott azért, hogy elkergesse a helyszínről.

Ekkor ért az asztalhoz az ittas férfi, aki a látványon felbosszantotta magát, és a külföldi férfit előbb lefejelte, majd a teraszon több asztalt és széket is felborított.

link Forrás

Az ügyészség a büntetlen előéletű és megbánó magatartást tanúsító férfival szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, egy év elteltével pedig várhatóan meg is szünteti.