Stagnál a járvány, stagnál az oltási program

járvány
2021 augusztus 04., 07:30
link Forrás

Nem történt jelentősebb változás a koronavírus-járvány legfontosabb statisztikai mutatóiban. A szerdai adatok szerint az elmúlt nap 59 új fertőzöttet azonosítottak, ami 15-tel kevesebb, mint egy hete, de hárommal több, mint két hete. A halálos áldozatok száma az elmúlt 24 órában három volt, egy hete négy halottat jelentett az operatív törzs.

link Forrás

Ugyanilyen laposan alakul az oltási görbe is, kedden 4045-en kapták meg az első oltásukat, ez még az előző két hét alacsony számaihoz képest is bő 15 százalékos visszaesés. A legalább egy oltással beoltottak száma így jelenleg 5,63 millió. Vagyis még mindig több millióan vannak, akik nem immunisak a vírusra, a körükben az Európában időközben dominánssá vált, a korábbiaknál jóval fertőzőbb delta variáns könnyedén végigsöpörhet, ha berobbanna a negyedik hullám.

link Forrás

Ez a járványhullám a jelek szerint még nem robbant be. Az új fertőzöttek száma hetek óta stagnál, közben az elvégzett koronavírustesztek pozitivitási rátája jellemzően egy százalék alatt marad, vagyis ez alapján még kontrol alatt van a járvány terjedése.