A brit és a francia sajtó szerint Messi megállapodott a PSG-vel

Spanyolország
2021 augusztus 10., 11:14

Kedd kora délután a francia L'Équipe és a brit BBC is arról számolt be, hogy megszületett a megállapodás a francia PSG és Lionel Messi között, az FC Barcelonát elhagyni kénytelen argentin a következő két évben a katari olajmilliárdokból felpumpált párizsi klub játékosa lesz.

Messi könnyezve búcsúzik a Barcelonától, utolsó sajtótájékoztatóján
photo_camera Messi könnyezve búcsúzik a Barcelonától, utolsó sajtótájékoztatóján Fotó: PAU BARRENA/AFP

A 34 éves játékos két évre ír alá, de lehetőség lesz a szerződést egy évvel meghosszabbítani. A megállapodás a beszámolók szerint kedd dél körül köttetett meg, Messi még a nap folyamán Párizsba érkezhet, ahol részt kell vegyen egy orvosi vizsgálaton, a szerzdősét ezután írhatják alá, a hivatalos sajtótájékoztatóra pedig szerdán kerülhet sor.

Minden idők egyik legnagyobb labdarúgója akarata ellenére kellett távozzon a Barcelonából, ennek részleteiről hétfőn részletesen is írtunk. A hatszoros aranylabdás Messi a jelek szerint annak a PSG-nek lesz a játékosa a következő években, ahova az elmúlt időszakban nyakló nélkül öntötték az olajmilliárdokat, a fél világválogatottat felvásárolva, ennek ellenére még a francia bajnokságot se voltak képesek megnyerni tavaly.