Cukorsokkot kaptak az állatok a Veresegyházi medveotthonban

ÁLLAT
2021 augusztus 11., 13:11

A Veresegyházi medveotthon hírlevélben számolt be arról, hogy a medvék érdekében a továbbiakban nem lehet mézzel etetni az állatokat, írja a szeretlekmagyarország.hu.

photo_camera Két, spanyolországi menhelyről mentett medve a veresegyházi medveotthonban 2014. szeptember 6-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Az újranyitást követően több látogatói jelzés és a szakemberekkel történő egyeztetés után megszüntettük a medvék mézzel történő etetését. Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki”

– áll a közleményben, amiben hozzáteszik, hogy a több hónapos látogatóstoppal normalizálódott az állatok állapota, emiatt a jövőben a medvéknek csak gyümölcsöt lehet adni, amit helyben vehetnek meg a látogatók.

Frissítés:

A cikk korábbi verziójából lemaradt az a fontos adalék, hogy a mézzel etetés korábban sem a látogatók ötlete volt, helyben vehették meg a mézet, amihez a medveotthon üzemeltetői külön kitettek a kerítések mellé hatalmas fakanalakat is, hogy tömni lehessen vele az állatokat.