Alpakához hasonlította a nyilatkozó fekete doktornő haját egy brit tévé fehér műsorvezetője

külföld
2021 augusztus 12., 14:37
comments 6

Botrány lett a brit ITV tévécsatorna csütörtök reggeli adásából, amiben az egyik műsorvezető alpakához hasonlította az élő adásban nyilatkozó fekete doktornő haját.

Dr. Zoe Williams videóhívásban jelentkezett be a This Morning nevű reggeli műsorba, ahol arról beszélt, „hogyan segíthet az egészség megtartásában a kertészkedés vagy akár az alpakák” (a teljes műsorszegmenst sajnos nem találtam meg, így az alpakák jótékony egészségügyi hatásait nem sikerült kiderítenem).

A műsorvezető, Eamonn Holmes azzal válaszolt, hogy

„A hajad is egy alpakára emlékeztet ma. Olyan simogat nivaló, nagyon alpakás.”

„Ne nyúlj a hajamhoz!”

- válaszolta nevetve Williams.

link Forrás

A twitterezők felháborodása után Holmes rövid bocsánatkérést tett közzé, amiben azt írja, Williams a barátja, a megjegyzést pedig viccnek szánta, de ha félrement, akkor bocsánatot kér mindenkitől, akit megbántott vele. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.