A rendőrség szerint nincs probléma az emojis plakátokkal

POLITIKA
2021 augusztus 13., 11:39
comments 3

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a kormány emojis plakátjain „egyszerűen megfogalmazott kérdések szerepelnek, a nyilvánosság véleményének felmérése céljából”. Ezt abban a határozatban írták le, amiben elutasították Hadházy Ákos feljelentését.

A független képviselő július végén kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt arról, nem lát-e okot arra, hogy hivatalból büntetőeljárást kezdeményezzen. Egyrészt arra hivatkozott, hogy ezek a kormány plakátjai, mégis pártpolitikai célokat szolgálnak, a Fidesz Gyurcsány-, Soros- és menekültellenes szlogenjeit visszhangozzák. Másrészt felvetette, hogy a szövegek uszítanak a lakosság egyes csoportjai ellen.

Polt továbbította az ügyet a rendőrségre, ahol viszont nem találtak bűncselekményt.

photo_camera Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt