A rendőrség szerint nincs probléma az emojis plakátokkal

POLITIKA
2021 augusztus 13., 11:39
comments 3

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a kormány emojis plakátjain „egyszerűen megfogalmazott kérdések szerepelnek, a nyilvánosság véleményének felmérése céljából”. Ezt abban a határozatban írták le, amiben elutasították Hadházy Ákos feljelentését.

A független képviselő július végén kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt arról, nem lát-e okot arra, hogy hivatalból büntetőeljárást kezdeményezzen. Egyrészt arra hivatkozott, hogy ezek a kormány plakátjai, mégis pártpolitikai célokat szolgálnak, a Fidesz Gyurcsány-, Soros- és menekültellenes szlogenjeit visszhangozzák. Másrészt felvetette, hogy a szövegek uszítanak a lakosság egyes csoportjai ellen.

Polt továbbította az ügyet a rendőrségre, ahol viszont nem találtak bűncselekményt.

photo_camera Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.