Elkövette a történelem legnagyobb kriptolopását, aztán visszaadta az összes pénzt

PÉNZ
2021 augusztus 13., 19:03
comments 2

Egy ismeretlen hacker több mint 600 millió dollár értékű kriptovalutát lopott el a Poly Network nevű kriptokereskedő oldaltól, amivel a történelem eddigi legnagyobb kriptorablását követte el. A pénzt aztán visszaszolgáltatta a Poly Networknek, és még a félmillió dolláros jutalmat sem fogadta el, amit azért adott volna a cég, hogy felhívta a figyelmüket az oldal biztonsági rendszerének az sebezhetőségére.

A Poly Network a Twitteren közölte, hogy az általuk Mr. White Hatnek nevezett hacker az összes valutát visszaadta, kivéve azt, amit a Tether maga fagyasztott be a lopás miatt.

A pénz jelenleg egy olyan számlán van, amit a cég és a hacker közösen kezelhet.

A hacker azt állítja, hogy az elejétől fogva az volt a terv, hogy visszaadja a pénzt, a Poly Network biztonsági hibájának a megtalálása pedig élete egyik legjobb pillanata volt. A cég megköszönte neki, hogy feltárta a problémát.

Szakértők szerint a blockchain tranzakciók működési sajátosságai miatt egyébként se ment volna sokra a lopott kriptovalutával, mert nem tudta volna a személyazonossága felfedése nélkül elkölteni a pénzt. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt