Elkövette a történelem legnagyobb kriptolopását, aztán visszaadta az összes pénzt

PÉNZ
2021 augusztus 13., 19:03
comments 2

Egy ismeretlen hacker több mint 600 millió dollár értékű kriptovalutát lopott el a Poly Network nevű kriptokereskedő oldaltól, amivel a történelem eddigi legnagyobb kriptorablását követte el. A pénzt aztán visszaszolgáltatta a Poly Networknek, és még a félmillió dolláros jutalmat sem fogadta el, amit azért adott volna a cég, hogy felhívta a figyelmüket az oldal biztonsági rendszerének az sebezhetőségére.

A Poly Network a Twitteren közölte, hogy az általuk Mr. White Hatnek nevezett hacker az összes valutát visszaadta, kivéve azt, amit a Tether maga fagyasztott be a lopás miatt.

A pénz jelenleg egy olyan számlán van, amit a cég és a hacker közösen kezelhet.

A hacker azt állítja, hogy az elejétől fogva az volt a terv, hogy visszaadja a pénzt, a Poly Network biztonsági hibájának a megtalálása pedig élete egyik legjobb pillanata volt. A cég megköszönte neki, hogy feltárta a problémát.

Szakértők szerint a blockchain tranzakciók működési sajátosságai miatt egyébként se ment volna sokra a lopott kriptovalutával, mert nem tudta volna a személyazonossága felfedése nélkül elkölteni a pénzt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.