Két halottja és egy eltűntje van az özönvízszerű esőzés okozta áradásoknak a Krímben

külföld
2021 augusztus 13., 16:15

Két ember életét vesztette, egy eltűnt, és 59-en egészségkárosodást szenvedtek, miután heves esőzések áradást okoztak a Krím félszigeten - közölte Szergej Akszjonov, az Ukrajnától elcsatolt régió vezetője a VKontaktye-n megosztott pénteki bejegyzésében.

Akszjonov szerint a helyi lakosok közül 4082-en károkat szenvedtek. A polgári védelem később közölte, hogy 26 ideiglenes szálláson 8410 embert helyeztek el. A legsúlyosabb károkat a vihar Kercsben okozta.

photo_camera Fotó: KONSTANTIN MIHALCHEVSKIY/Sputnik via AFP

A meteorológiai előrejelzés szerint a Krímben szombatig is eltart a jégesővel és 90 km/órás széllökésekkel járó vihar. A közeli Krasznodari területen, Gelendzsik, Anapa és Novorosszijszk környékén vasárnapig napi 70-120 milliméter csapadék várható.

A Krím félszigeten június végén-július elején is súlyos esőzések voltak. Az akkori áradásokat a Jevgenyij Zinyicsev, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője elnökletével ülésező illetékes kormánybizottság pénteken visszamenőlegesen szövetségi szintű rendkívüli állapotként ismerte el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.