Milák edzője: Talán egyetlen versenyzőm sem volt, aki mellett ennyit kellett nyelnem

sport
2021 augusztus 13., 11:11
comments 9

Augusztus végéig, szeptember elejéig eldől, hogy továbbra is marad-e az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf edzője, mondta az Inforádiónak Selmeci Attila. A péntek este sugárzott interjú beharangozója szerint a tréner és a sportoló egy konfliktusos, hosszú időszakon van túl.

"Egy dolgot megtanultam Kristóf mellett, de ez egy ismert közmondás is: nem az a legény, aki a pofonokat adja, hanem aki állja. Hát én nagyon sokat álltam, és kellett tűrnöm Kristóf mellett, megmondom őszintén. Talán egyetlen versenyzőm sem volt, aki mellett ennyit kellett nyelnem, tettem ezt abban a hitben, hogy így tudunk eljutni Tokióig. Ha nem nyelek ennyit, és nem vagyok ennyire türelmes vele, egészen biztos, hogy közösen nem tudtunk volna eljutni"

- mondta Selmeci.

photo_camera Selmeci Attila Fotó: PETER KOHALMI/AFP

Bár úgy érzi, hogy türelmét és áldozatvállalását egyértelműen igazolják az eredmények, nem akarja magát piedesztálra emelni; tudta, hogy Milák Kristóffal másképp kell bánni, korábbi aranyszabályait háttérbe kellett szorítani.

"Számtalanszor olyan új tényezőkkel kellett szembekerülnöm, amelyek hát bizony arcpirítók voltak, de nem tudtam mást csinálni. Sokszor otthon jött ki belőlem ez a feszültség, és otthon ordibáltam. De ez volt az egyedüli út ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkát."

- vallotta be az edző.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.