Megszűnik az állami dohánykereskedelmi cég, a koncessziók a Miniszterelnöki Kormányirodához kerülnek

gazdaság
2021 augusztus 14., 6:15
comments 1

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a Kormányrendelet, melyből kiderül, hogy 2021. október 1-jével megszűnik az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A társaság feladatainak többségét a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága veszi majd át, és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea lesz a felelőse.

photo_camera Dohánybolt a VII. kerületben Fotó: Róka László/MTI/MTVA


A fennmaradó feladatokat a tárca nélküli miniszter, illetve a Miniszterelnöki Kormányiroda veszi át, mint költségvetési szerv. Októbertől ez az iroda felel a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírásának, elbírálásának, a koncessziós szerződések megkötésének (módosításának, megszüntetésének) előkészítéséért, a koncessziós szerződésekből eredő számlázási feladatok, illetve a koncessziós szerződésekkel összefüggő követeléskezelési feladatok ellátásáért (az azonnali beszedési megbízás kivételével). (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt