Megszűnik az állami dohánykereskedelmi cég, a koncessziók a Miniszterelnöki Kormányirodához kerülnek

gazdaság
2021 augusztus 14., 06:15

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a Kormányrendelet, melyből kiderül, hogy 2021. október 1-jével megszűnik az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A társaság feladatainak többségét a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága veszi majd át, és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea lesz a felelőse.

Dohánybolt a VII. kerületben
photo_camera Dohánybolt a VII. kerületben Fotó: Róka László/MTI/MTVA


A fennmaradó feladatokat a tárca nélküli miniszter, illetve a Miniszterelnöki Kormányiroda veszi át, mint költségvetési szerv. Októbertől ez az iroda felel a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírásának, elbírálásának, a koncessziós szerződések megkötésének (módosításának, megszüntetésének) előkészítéséért, a koncessziós szerződésekből eredő számlázási feladatok, illetve a koncessziós szerződésekkel összefüggő követeléskezelési feladatok ellátásáért (az azonnali beszedési megbízás kivételével). (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.