Nőgyűlölő posztokkal hergelte magát a plymouthi ámokfutó, aztán megölte az anyját és egy három éves kislányt

Terrorizmus
2021 augusztus 14., 19:06
comments 6

Nekem jár egy 16-17 éves barátnő - írta egy fórumon nemrég Jake Davison, akinek posztjait és videóit kitöltötte az anyja és úgy általában a nők elleni gyűlölet, a homofóbia, illetve a saját sikertelensége miatt érzett düh. A 22 éves fiatal korábban többször hivatkozott magára incelként, vagyis olyan férfiként, aki kényszerűségből él szexuális önmegtartóztatásban. A Guardian által - alighanem a rendőrségtől - megszerzett netes nyomai alapján Davison gondolkodott azon, hogy kiszáll ebből a közösségből, mert rosszat tesz a mentális egészségének. Zavarodottsága a videói és szövegei alapján mindenesetre egyértelmű.

Alighanem ezek az érzések is vezettek ahhoz, hogy pénteken Davison belépjen az anyja plymouthi házába, lelője az asszonyt, majd látszólag random elkezdjen gyilkolni a környéken sétálva. Először egy három éves kislányt és az apját lőtte le, aztán egy idősebb nőt és férfit. Két másik járókelőt súlyosan megsebesített, majd amikor a rendőrök közelítettek felé, magával is végzett.

photo_camera Egy kocka Davison egyik videójából Fotó: EyePress via AFP

Az esetet a brit hatóságok nem terrortámadásként értékelik, de ezt a döntést sokan vitatják. A Davisonéhoz hasonló ámokfutások miatt először az Egyesült Államok, majd az Egyesült Királyság terrorelhárítása is foglalkozni kezdett az incelek által jelentett fenyegetéssel. A mozgalom tagjai egyébként most hősként ünneplik Davisont.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt