Demeter Márta 2022-től a Jobbik képviselője lenne

POLITIKA
2021 augusztus 15., 10:07
comments 3

Az LMP politikusa a 2022-es választás után a Jobbik színeiben ülne be a parlamentbe, értesült a Telex. Az információt az LMP megerősítette a lapnak, és közölték azt is, hogy visszavonják Demeter Márta jelölti támogatását. „Az LMP számára a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni” – írták a lapnak.

photo_camera Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Demeter korábban az MSZP képviselője volt, majd az LMP-be ment át. Jelenleg az elég kiélezettnek ígérkező VIII-IX. kerületi előválasztáson indul, itt dől el, hogy egyáltalán képviselő-jelölt lehet-e jövőre.

Miután a Telex megkereste Demetert, a politikus Facebook-oldalára tette ki az alábbi szöveget: „Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat. A Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam.”

Az ellenzéki előválasztáson Demeternek az MSZP-Párbeszéd-Szikra Mozgalom támogatását élvező Jámbor András, a DK-s Manhalter Dániel, és a Momentum által támogatott Csordás Anett ellenében kéne nyernie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt