Guinness-rekord: Donald Gorske 50 éve mindennap Big Macet eszik, 32 340 szendvicsnél tart

gasztronómia
2021 augusztus 16., 18:56

A wisconsini Donald Gorske 1972-ben kóstolta meg az első Big Macjét, és akkor eldöntötte, hogy élete végéig azt fogja enni: azóta már megevett 32 340-et a McDonald's híres szendvicséből. A csúcspontján Gorske 9 Big Macet fogyasztott naponta, de ma már csak napi kettőnél tart.

link Forrás

Gorske a nyugdíjba vonulása óta azt csinálja, hogy egy vásárlással veszi meg az egész hétre való Big Mac-ellátmányát, hogy spóroljon a benzinen.

Meglepő módon a férfi vércukor- és koleszterinszintje egész alacsony, és a magas koleszterinszinthez köthető betegségek hiányát annak tulajdonítja, hogy csak a Big Machez ragaszkodik, és nem jár más gyorséttermekbe, kihagyja a sült krumplit is, és 10 km-es sétákat tesz a környékén.

A férfi azzal viccel, hogy a fiai feljegyzik, hány Big Macet evett meg, hogy a halála után mondhassák, hogy: „Ennyi Big Mac fog megölni!” Gorske azt mondta, csak akkor fog felhagyni a Big Mac-evéssel, ha már annyira kevés foga lesz, hogy a feleségének turmixgéppel kell folyóssá tenni a Big Macjét. (Hypebeast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.