Június közepén jelentettek a mostaninál több fertőzöttet

járvány
2021 augusztus 16., 09:52

Tovább romlottak a járványadatok. Nem drámaian, de már tartósan. A múlt héten minden nap magasabb volt az új fertőzöttek száma az előző hetinél, és ez a trend folytatódott a hétvégén is.

A péntek-vasárnapi összesített adatok szerint 188 új fertőzöttet regisztráltak. 8 hétre kell visszamenni a hétfői jelentésekben ennél magasabb számokért.

link Forrás

Az összes (21 092) teszten belül alacsony, 0,89 százalék a pozitív. Ez továbbra is jó adat.

A hétvégén 3 koronavírusos beteg hunyt el, a hivatalos áldozatok száma összesen 30 041.

Július elején volt több covid-fertőzött kórházban, mint most (92). 11-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

8 613-an kapták meg az első oltásukat az elmúlt három napban. Ez valamivel több az előző hétvégék adatainál, de továbbra is alacsony. Összesen 5 677 606-en kaptak legalább egy oltást, közülük 5 500 193-an a másodikat is.

link Forrás

A harmadik oltást eddig összesen 118 ezren kapták meg. A hétvégén 22 ezren oltatták be magukat 3. oltással.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.