Nézők nélkül rendezik a paralimipiát is Tokióban

olimpia
2021 augusztus 16., 13:19
comments 1

A nyári olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket, jelentette be a tokiói szervezőbizottság kedden. A döntést közösen hozta meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a japán kormány és a tokiói városvezetés. Teljesen mégsem lesznek üresek a lelátók: egy érzékenyítő program részeként helyi diákok részt vehetnek nézőként a versenyeken. A zártkapus döntés borítékolható volt, Tokióban ugyanis augusztus 31-ig a koronavírus-járvány miatt vészhelyzet van érvényben,

Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.