400 ezer eurótól esett el egy ember a szlovákiai oltási lottón, mert neten nézte az adást

külföld
2021 augusztus 17., 16:26
comments 7

Nem várt drámába torkollott az Igor Matovic szlovák exminiszterelnök által megálmodott oltási lottó első adása vasárnap. Az RTVS nevű tévécsatorna este fél 9-kor kezdte közvetíteni a játékot, amelynek lényege, hogy kiválasztanak öt beoltott embert, majd felhívják őket, és ha 20 másodpercen belül felveszik a telefont, majd újabb 20 másodpercen belül bemondják a képernyőn látható kódot, 101 ezer eurót nyernek. A telefon felvételéért jár az 1000 euró, további százezer pedig a kód bediktálásáért.

photo_camera Fotó: RTVS

Az első nyertes, Lýdia simán megoldotta a feladatot, így 101 ezer euróval, azaz kb. 35 millió forinttal lett gazdagabb. A második nyertes, Matej azonban csak az utolsó pillanatban vette fel a telefont, amikor már izgalmukban kiáltoztak a műsorvezetők. Matej, meghallva az üvöltözőket, azt hitte, megviccelik, ezért letette a kagylót.

„Azt hittem, valami tréfáról van szó. Nem az a normális, hogy először bemutatkozunk, és utána adunk ki furcsa hangokat?” - írta később Matej a Redditen.

Mivel az el nem vitt nyeremények halmozódnak, a harmadik nyertes, Jakub már 200 ezer eurót nyerhetett volna, de nem vette fel a telefont. Mint később kiderült, azért nem, mert mentősként éppen éjszakai szolgálatot teljesített. „Egy olyan furcsa számról hívtak, az állomáson tartózkodtam, nem terepen, de más kötelességeim voltak. A tévét sem kapcsoltam be, mert a munka fontosabb” - mondta később a szlovák sajtó munkatársainak. Jakub egyébként egyetért a szabályokkal, de kicsit azért szigorúaknak tartja őket, szerinte akit kisorsolnak, már eleve kaphatna valamit. Természetesen sajnálja, hogy nem lett az övé a nyeremény, a házára költötte volna.

A negyedik nyertesre így 300 ezer euró várt, és Lukás fel is vette a telefont, de nem volt épp a tévé előtt, így nem tudta bemondani a kódot. 1000 eurós vigaszdíjat kapott.

Az ötödik nyertes, Zuzana tehát 400 ezer eurót, azaz több mint 140 millió forintot nyerhetett volna. Felvette időben a telefont, és az adást is nézte, de sajnos nem tévén, hanem az interneten, ahol viszont a lassú kapcsolat miatt késett a műsor, ezért nem tudta időben bediktálni a kódot, így ő is csak 1000 eurót kapott.

Matovic azóta személyesen látogatta meg a nőt, azt mondta, ügyvédekkel dolgozik azon, hogy Zuzana megkaphassa a nyereményt. (Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.