Lángcsóvaként csapódott a földbe az orosz szállítógép

katasztrófa
2021 augusztus 17., 09:52
comments 4

Az Il-112-es egy könnyű szállító repülőgép, amelyet most fejlesztenek Voronyezsben. A cél, hogy leváltsák a már ősöregnek számító Antonov 26-osokat (azt a típust, amit a Magyar Légierő tavaly nyáron vont ki a forgalomból).

Áprilisban még csak a második tesztrepülést hajtották végre. Úgy tűnik, valami hiba csúszhatott a fejlesztésbe, ugyanis a mai berepülésen, a Moszkvától nyugatra fekvő Kubinka repülőtér közelében előbb lángra kapott a jobboldali hajtóműve, majd három utasával együtt a földnek csapódott.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.