Török drón bombázott le egy kurd klinikát

külföld
2021 augusztus 17., 16:47

Légicsapást mért a török légierő egy klinikára Irak északnyugati részén kedden, többen meghaltak, mások megsebesültek.

Helyi illetékesek azt mondták, hogy a támadást pilóta nélküli repülőgépekkel hajtották végre, „teljesen lerombolva” a Szindzsár tartományban lévő egészségügyi intézményt. A halottak és a sebesültek száma egyelőre ismeretlen.

Egy nappal korábban a török hadsereg ugyanebben a térségben végzett a terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) három jazidi harcosával. Egy harcos megsebesült, őt társai abba a kórházba vitték, amelyet kedden a török légierő támadott - jelentette az AFP hírügynökség.

A helyszínen készített fényképek tanúsága szerint az iskolából klinikává alakított épület romokban van, szürke füst gomolyog felette.

Törökország rendszeresen hajt végre szárazföldi és légi műveleteket a PKK ellen Észak-Irakban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.