A strasbourgi bírósághoz fordul a Levegő Munkacsoport a budapesti levegőminőségi terv miatt

Budapest
2021 augusztus 18., 08:14
comments 1

Tovább folytatja harcát a Levegő Munkacsoport és a strasbourgi bírósághoz fordul a zöldhatóság Budapestre és környékére készített levegőminőségi terve miatt, jelentette be a szervezet szerdán. Évekkel ezelőtt fordultak bírósághoz, mert szerintük a zöldhatóság Budapestre és környékére készített levegőminőségi terve nem alkalmas a légszennyezettség érdemi csökkentésére. A pert a Kúria nemrég azzal zárta le, hogy az ilyen terveket nem lehet bíróság előtt eredményesen megtámadni. A Levegő Munkacsoport szerint

"ez sérti a lakosság nemzetközi egyezményekben biztosított jogait", ezért panaszt nyújtott be az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A Levegő Munkacsoport kiemeli, hogy "a főváros és környékének légszennyezettsége már évtizedek óta drámainak mondható: évente mintegy 3000 ember korai halálát és több mint 300 000 megbetegedést okoz."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.