Böjte Csaba szerint ahogy a heterók mellett sem állt ki, úgy a melegek mellett sem kell

POLITIKA
2021 augusztus 18., 10:23
comments 15

„Soha nem harcoltam senkivel, nem is fogok. Nem bírálni szoktam a hatóságokat, hanem rámutatni, hogy ha másként csinálnánk dolgokat, sokkal jobb lenne” - válaszolta Böjte Csaba a Transindexnek arra a kérdésre, hogy meg kell-e szólalni, ha egy politikai párt egy egész csoportot potenciális terroristának állít be pusztán a bőrszíne miatt. A ferences szerzetes hozzátette:

„Ha találkozok egy politikai formációval, hiszem, hogy ha egy gramm jót is tudok adni nekik, az sokkal több, mintha összevissza pofáznék.”

Arra a felvetésre, hogy a pápa az utóbbi időben többször is kiállt a melegek és menekültek mellett, és mintha ez Erdélyben, Magyarországon nem történt volna meg, úgy reagált, hogy

„Én nem álltam ki a heterók mellett, vagy más szexuális irányultság mellett sem.”

Szerinte „jelenleg nem ez a probléma, hogy a székely ember mit gondol a melegekről.”

„Az az ő problémája, hogy mit gondol magáról. De nekem úgy tűnik, hogy nem foglalkozik ezzel senki sem. Ez egy gumicsont, amit néhány liberális vagy más média kitalált, és erről akarnak beszélni. Holott vannak reális problémák, amiket meg kellene oldani.”

- mondta Böjte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.