A hongkongi hatóságok felmentették Nicole Kidmant a kötelező, szigorú karantén alól, kiakadtak a helyi lakosok

bulvár
2021 augusztus 19., 13:24

Nicole Kidman egy hete utazott Sydney-ből Hongkongba, mivel producere egy ott forgatott sorozatnak, és azóta többször is látták már vásárolgatás közben a belváros utcáin. A szigorú járványügyi szabályoknak megfelelően azonban Ausztráliából minden beoltott beutazóra 7 napos hotel-karantén vonatkozik, ezért sok helyi lakosban felmerült a kérdés, hogyan flangálhat szabadon a színésznő. Ráadásul Ausztráliában épp a delta variáns által okozott hullámot próbálják megfékezni, és a hongkongi lakosok nagy része majdnem két éve nem is tudta elhagyni a várost.

Nicole Kidman nem lett a hongkongiak kedvence
photo_camera Nicole Kidman nem lett a hongkongiak kedvence Fotó: VALERIE MACON/AFP

Végül a sajtó és a lakosság nyomására a Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztési Iroda kiadott egy közleményt, amelyben elismerték, hogy Kidman felmentést kapott a karanténkötelezettség alól. Ezt azzal indokolták, hogy a forgatás „elősegíti Hongkong gazdaságának szükséges működését és fejlődését”. Voltak olyan hongkongiak, akik gusztustalannak nevezték a kivételezést, különösen annak fényében, hogy az utóbbi hetekben az olimpikonoknak és a világ egyik legnagyobb bankja, a HSBC igazgatójának is karanténba kellett vonulniuk, a hollywoodi sztárnak viszont nem. Vannak olyan lakosok, akiket például azért nem engednek haza, mert nincsenek beoltva, bizonyos országokból érkezőkre pedig akár 21 napos karantén is vonatkozhat. (Deadline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.