A hongkongi hatóságok felmentették Nicole Kidmant a kötelező, szigorú karantén alól, kiakadtak a helyi lakosok

2021 augusztus 19., csütörtök 13:24

Nicole Kidman egy hete utazott Sydney-ből Hongkongba, mivel producere egy ott forgatott sorozatnak, és azóta többször is látták már vásárolgatás közben a belváros utcáin. A szigorú járványügyi szabályoknak megfelelően azonban Ausztráliából minden beoltott beutazóra 7 napos hotel-karantén vonatkozik, ezért sok helyi lakosban felmerült a kérdés, hogyan flangálhat szabadon a színésznő. Ráadásul Ausztráliában épp a delta variáns által okozott hullámot próbálják megfékezni, és a hongkongi lakosok nagy része majdnem két éve nem is tudta elhagyni a várost.

Nicole Kidman nem lett a hongkongiak kedvence Fotó: VALERIE MACON/AFP

Végül a sajtó és a lakosság nyomására a Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztési Iroda kiadott egy közleményt, amelyben elismerték, hogy Kidman felmentést kapott a karanténkötelezettség alól. Ezt azzal indokolták, hogy a forgatás „elősegíti Hongkong gazdaságának szükséges működését és fejlődését”. Voltak olyan hongkongiak, akik gusztustalannak nevezték a kivételezést, különösen annak fényében, hogy az utóbbi hetekben az olimpikonoknak és a világ egyik legnagyobb bankja, a HSBC igazgatójának is karanténba kellett vonulniuk, a hollywoodi sztárnak viszont nem. Vannak olyan lakosok, akiket például azért nem engednek haza, mert nincsenek beoltva, bizonyos országokból érkezőkre pedig akár 21 napos karantén is vonatkozhat. (Deadline)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt