A legfelsőbb bíróság sem mentette meg, elaltatják Geronimót, az alpakát

2021 augusztus 19., csütörtök 7:47
3

A londoni legfelsőbb bíróság is elutasította az állatvédők beadványát, amivel egy Geronimo nevű, beteg alpaka elaltatását akarták megakadályozni.

Az alpaka tulajdonosa, Helen Macdonald azt mondta, mindent megtesz majd azért, hogy megakadályozza, hogy bárki is a farmjára menjen elaltatni az állatot, aki állítólag szarvasmarha-tuberkulózissal fertőződött meg. Az állat elaltatását az Élelmiszerügyi, Környezetvédelmi és Vidékügyi Minisztérium rendelte el.

Ez nem Geronimo, hanem egy másik alpaka, aki Brandenburgban él Fotó: BRITTA PEDERSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

Az alpaka elaltatása elleni tiltakozást több mint 130 ezren írták alá, az állatvédők szerint mindkét teszt, ami megállapította az állat betegségét, hibás volt. Harmadszorra már nem engedték tesztelni az állatot, pedig a Macdonaldot képviselő ügyvéd szerint előfordult már, hogy azoknál az állatoknál, akiken ugyanolyan teszteket végeztek, mint Geronimón, az altatást követő boncolás során derült ki, hogy nem is voltak betegek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt