A legfelsőbb bíróság sem mentette meg, elaltatják Geronimót, az alpakát

ÁLLAT
2021 augusztus 19., 07:47
comments 3

A londoni legfelsőbb bíróság is elutasította az állatvédők beadványát, amivel egy Geronimo nevű, beteg alpaka elaltatását akarták megakadályozni.

Az alpaka tulajdonosa, Helen Macdonald azt mondta, mindent megtesz majd azért, hogy megakadályozza, hogy bárki is a farmjára menjen elaltatni az állatot, aki állítólag szarvasmarha-tuberkulózissal fertőződött meg. Az állat elaltatását az Élelmiszerügyi, Környezetvédelmi és Vidékügyi Minisztérium rendelte el.

photo_camera Ez nem Geronimo, hanem egy másik alpaka, aki Brandenburgban él Fotó: BRITTA PEDERSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

Az alpaka elaltatása elleni tiltakozást több mint 130 ezren írták alá, az állatvédők szerint mindkét teszt, ami megállapította az állat betegségét, hibás volt. Harmadszorra már nem engedték tesztelni az állatot, pedig a Macdonaldot képviselő ügyvéd szerint előfordult már, hogy azoknál az állatoknál, akiken ugyanolyan teszteket végeztek, mint Geronimón, az altatást követő boncolás során derült ki, hogy nem is voltak betegek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.