Bombariadó volt a Capitolium közelében, órákkal később megadta magát a támadó

külföld
2021 augusztus 19., 16:55

Megadta magát, majd letartóztatták a férfit, aki órákon keresztül ült egy terepjáróban Washingtonban, a Capitolium közelében egy állítólagos bombával.

A BBC beszámolója szerint rendőrök órákon keresztül egy gyanús jármű sofőrjével tárgyaltak a Kongresszusi Könyvtár közelében, a Capitolium épületével és a Legfelsőbb Bírósággal szemben.

photo_camera Fotó: ERIC BARADAT/AFP

Az AP beszámolója szerint 9.15-kor hajtott fel egy férfi egy fekete teherautóval a könyvtár járdájára, és ott megállt. Amikor a rendőrök számon kérték, közölte velük, hogy bomba van nála. A férfi a rendőrséggel ezután jegyzeteken keresztül kommunikált, amiket felmutatott a jármű ablakán keresztül.

A Washington Post arról ír, hogy feltehetően az autóban ülő férfi készített egy live videót, amiben forradalomról beszél és Joe Biden amerikai elnökkel akar telefonon beszélni.

Az élő közvetítésen az is látszik, hogy a férfi ölében van egy nagy tartály, aminek a tetejéhez egy elemmel működő eszköz van rögzítve. A férfi azt is állítja, hogy az autója szerszámosládájában ammónium nitrát van, és hogy a bomba hangérzékeny, akkor indul be, ha lövés éri az ablakokat.

A környékbeli irodaházakat evakuálták, a Capitoliumban pedig épp nyári szünet van, de azért vannak páran az épületben.

Órákkal később a rendőrség adott a férfinak egy telefont, hogy könnyebben kapcsolatba tudjanak lépni vele, de erre végül nem került sor, mert a férfi magától kiszállt és megadta magát. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit jelenleg fogdában van, a robbanószerkezetet pedig még vizsgálják. Azt is elárulták, hogy a férfi anyja nem rég halt meg és más tragikus események is voltak a családban.

Itt követheti élőben az eseményeket:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.