Felújítás miatt lassan fél éve nem működik a Péterfy Kórház onkológiája, türelmük végére értek dolgozók és betegek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 augusztus 19., csütörtök 4:04
7
  • A helyzet március óta fennáll, de mivel a kórház mindvégig azt állította, hogy az ellátás zavartalanul működik, eddig nem lett hír belőle.
  • A valóságban azonban a Péterfy betegeit az elmúlt lassan fél évben a Szent László Kórházban látták el, és hogy ez meddig lesz még így, azt eddig a kórház vezetése nem árulta el.
  • Az osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak, és az ápoló személyzetet is más osztályokra helyezték.
  • A dolgozók a normális munkakörülményeket, a rákbetegek pedig az őket sokszor évek óta kezelő orvosaikat szeretnék visszakapni, vagy legalább érdemi választ szeretnének, mikor lesz ez lehetséges.

Tavaly októberben nagyszabású felújítási munkálatok kezdődtek a VII. kerületi Péterfy Kórházban, ami miatt az intézmény vezetése az épületegyüttesben működő ellátási formák alapos átszervezésére kényszerült. A felbolydulás érintette a kórházban működő onkológiai osztályt is, amelynek először a fül-orr-gégészettel kellett összebútoroznia. Ez sem volt könnyű helyzet, de az osztályon dolgozó orvosok és ápolók legalább tovább végezhették a munkájukat, „legalább fél gőzzel működhetett az ellátás” - magyarázta egy, a kórház működését közelről ismerő, névtelenséget kérő forrásunk.

Az összebútorozás után néhány hónappal, 2021 márciusában a fül-orr-gégészeten is megkezdődött a felújítás, így az onkológiának innen is mennie kellett. Ekkor az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház onkológiai osztálya, azaz az ott dolgozó orvosok látják majd el. Forrásunk szerint ez nem jelent ugyan minőségi romlást a daganatos betegek ellátásában, de a helyzet más miatt okoz komoly problémát az érintett orvosoknak és betegeiknek egyaránt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt