Visszalép az előválasztástól Mellár Tamás, a Párbeszéd pécsi jelöltje

POLITIKA
2021 augusztus 19., 15:34
comments 6

Visszalép Mellár Tamás, a Párbeszéd jelöltje az ellenzéki előválasztáson való indulástól, erősítette meg a Telexnek több forrás is a Szabad Pécs értesülését.

A lap úgy tudja, hogy a helyi MSZP erősen ellenezte Mellár jelölését. A terv az volt, hogy az MSZP és a Párbeszéd már az előválasztáson sem indít egymás ellen jelölteket, de Pécsen mégsem tudtak megegyezni a jelölt személyében. Az MSZP Bodnár Imrét, Péterffy Attila polgármester ügyvédjét akarta indítani, a Párbeszéd pedig Mellárt, mindkettőjüket regisztrálták is az előválasztásra.

Azonban csütörtök délután Mellár Tamás visszalépett, amiről már értesítette is az Országos Előválasztási Bizottságot.

photo_camera Mellár Tamás. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Mint ahogy az előválasztásról szóló cikksorozatunkban is bemutattuk, Mellár Tamás 2018-ban egyike volt a három vidéki ellenzékinek, aki győzni tudott a parlamenti választáson. Akkor függetlenként indult, végül a Párbeszéd frakciójába ült be, és ott is folytatná a parlamenti munkát. Egykor Fidesz-közeli közgazdászként volt ismert, de azóta már hangos kritikusa Orbán Viktor kormányának. Az ezredfordulón a KSH elnöke volt. A rendszerváltáskor az MDF tagja volt, 2006-tól egy évig pedig fideszes önkormányzati képviselő volt Pécsen.

FRISSÍTÉS: A cikk eredeti változatában az szerepelt, hogy az MSZP fellebbezett Mellár jelölése ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt