A gyöngyösiek szavazhattak arról, hogy szeretnének-e augusztus 20-i tűzijátékot

POLITIKA
2021 augusztus 20., 15:54

Miután az elmúlt években számos kritika érte az augusztus 20-i tűzijátékot Gyöngyösön, a város vezetése idén online szavazást tartott az eseményről, írja a heol.hu. Kárpáti István alpolgármester beszámolója szerint

több mint 1300 voks érkezett, és mintegy 74 százalék elutasította a tűzijátékot.

„Indoklást nem vártunk a szavazatokhoz, de nyilván több szempont járhatott az emberek fejében. (..) Sokan gondolhatták azt is, ne pufogtassunk feleslegesen. Legtöbben, szerintem, az állatvédelmet tartották szem előtt. Nagyon sok kutyát tartó család él benn a belvárosban is, és azt tudomásul kell vennünk, hogy ami nekünk mondjuk tíz-tizenöt perc móka, az az ebek kedélyét esetleg hosszú órákra, napokra meghatározhatja”, mondta Kárpáti. Az alpolgármester szerint amúgy a tűzijáték elmaradásával 300 ezer forintot spórolt a település.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.