A pornóval milliárdokat kereső OnlyFans többé nem engedélyezi a nyíltan szexuális tartalmat az oldalon

2021 augusztus 20., péntek 10:02
2

Az OnlyFans nevű oldal bejelentette, hogy októbertől nem engedélyezi szexuálisan explicit tartalmak közzétételét, és inkább a „mainstreamebb” tartalmakra koncentrálnak majd. Némi meztelenség a tiltás után is engedélyezett lesz, de a nyíltan szexuális viselkedésre utaló képek és videók már nem.

Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

A döntés hátterében az áll, hogy a cégre nyomást gyakoroltak a bankok és más fizetési felületek szolgáltatói, mivel erős fenntartásaik voltak az OnlyFans tartalmaival kapcsolatban. Tavaly decemberben például a Visa és a Mastercard egy időre felfüggesztette a szolgáltatását az oldalon, amikor felmerült, hogy bosszúpornó-videók jelentek meg rajta. Fizetési szolgáltatók nélkül viszont az egész oldal működése lehetetlenné vált volna.

„Annak érdekében, hogy biztosítsuk a platform hosszú távú fenntarthatóságát, és azért, hogy befogadó közösséget nyújtsunk az alkotóknak és a rajongóknak, fejlesztenünk kell a tartalmi irányelveinket” - mondta el a cég szóvivője.

Az OnlyFans rendszere előfizetéseken alapul, a felhasználók fizetnek azért, hogy mások képeit, videóit láthassák, sőt chatelhessenek velük. Ugyan séfeket, celebeket, edzőket is lehet rajta követni, vitathatatlanul a pornográf tartalmakért adnak pénzt rajta a legtöbben. Tavaly 130 millió felhasználója volt az oldalnak, több milliárd font bevételt hozott, de számos alkotónak ez vált az elsődleges bevételi forrásává is.

(Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt