A pornóval milliárdokat kereső OnlyFans többé nem engedélyezi a nyíltan szexuális tartalmat az oldalon

Média
2021 augusztus 20., 10:02
comments 1

Az OnlyFans nevű oldal bejelentette, hogy októbertől nem engedélyezi szexuálisan explicit tartalmak közzétételét, és inkább a „mainstreamebb” tartalmakra koncentrálnak majd. Némi meztelenség a tiltás után is engedélyezett lesz, de a nyíltan szexuális viselkedésre utaló képek és videók már nem.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

A döntés hátterében az áll, hogy a cégre nyomást gyakoroltak a bankok és más fizetési felületek szolgáltatói, mivel erős fenntartásaik voltak az OnlyFans tartalmaival kapcsolatban. Tavaly decemberben például a Visa és a Mastercard egy időre felfüggesztette a szolgáltatását az oldalon, amikor felmerült, hogy bosszúpornó-videók jelentek meg rajta. Fizetési szolgáltatók nélkül viszont az egész oldal működése lehetetlenné vált volna.

„Annak érdekében, hogy biztosítsuk a platform hosszú távú fenntarthatóságát, és azért, hogy befogadó közösséget nyújtsunk az alkotóknak és a rajongóknak, fejlesztenünk kell a tartalmi irányelveinket” - mondta el a cég szóvivője.

Az OnlyFans rendszere előfizetéseken alapul, a felhasználók fizetnek azért, hogy mások képeit, videóit láthassák, sőt chatelhessenek velük. Ugyan séfeket, celebeket, edzőket is lehet rajta követni, vitathatatlanul a pornográf tartalmakért adnak pénzt rajta a legtöbben. Tavaly 130 millió felhasználója volt az oldalnak, több milliárd font bevételt hozott, de számos alkotónak ez vált az elsődleges bevételi forrásává is.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.