Ez már bőven túl van azon, hogy valaki nagyon rábélyegezett a látnokzsályára

MŰVÉSZET
2021 augusztus 20., 14:26
comments 22

„Ez már bőven túl van azon, hogy valaki nagyon rábélyegezett a látnokzsályára.”

Így csodálkozott rá Sarkadi Zsolt kollégám az augusztus 20-i ünnepségsorozat várva várt szenzációjára az Andrássy úti monumentális felvonulásra. Igaza volt. És milyen jó, hogy igaza volt. Az Egészséges erotika című film nagyjelenete óta nem élveztem így ezt a hagyományosan agyzsibbasztóan iskolás állami ünnepet:

„Elvsak, elvsnők, alkotmányunk fordulója, új kenyér, új élet, új tsadalaom. Ünnepeljük birkával! Új kenyér, új buza. Új buza, termékenység. Termékenység, sok lada. Sok lada, élüzem. Tervünk mint hósipkás csúcs. Feljutottunk. Azonban ne ájuljunk el, a cél: bojtra feljutni.”

link Forrás

Magyarország szülinapja, Szent István Napja, illetve az új kenyér, ezen túl Magyarország tortájának, egykor az alkotmánynak, most már az államalapításnak, sőt leginkább a munkaszünetnek és a tűzijátéknak az ünnepe nem a legkönnyebben átélhető nemzeti ünnepünk. Volt.

De most, 2021-ben, délelőtt 10-kor, aki kilátogatott az Oktogonra, annak garantáltan libabőrösen hazafias katarzisban volt része.

Az elmúlt napokban már bejárta az internetet a rózsaszínű turul és csodaszarvas és a gigantikus arany Szent István szobrok képe. Már ezekből lehetett előre látni, hogy itt valami elszabadult. A jó értelemben. De amit végül kaptunk, az minden várakozásunkat felülmúlta.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.