Az Egyesült Királyságban antitest-teszteket küld ki a kormány a fertőzötteknek

járvány
2021 augusztus 22., 09:27
comments 3

Antitest-programot indítanak az Egyesült Királyságban, hogy megfigyeljék hogyan alakul ki az immunválasz a fertőzés után.

A brit kormány azoknak a 18 év felettieknek küldi majd ki két darab antitest-tesztet, akiknek pozitív lett a PCR tesztjük. Naponta összesen körülbelül 8000 darab tesztet fognak kézbesíteni.

Az ujjszúrós első anti-test tesztet közvetlen a megbetegedéskor kell elvégezni, a másodikat pedig rá 28 napra, hogy kiderüljön, érkezett-e válaszreakció a fertőzésre.

Az NHS igazgatója szerint ez majd segít betekintést nyerni, hogyan alakul ki immunválasz a különböző varinsoknál, és több információval fognak rendelkezni arról is, hogy egyeseknél miért nem alakult ki az immunválasz. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.