Az elmúlt száz év legsúlyosabb áradása sújtja Tennessee államot

augusztus 22., vasárnap 16:16
1

Katasztrofális áradások sújtották szombaton az egyesült államokbeli Tennessee állam középső részét, a heves esőzések okozta árvizekben legalább tíz ember életét vesztette, és a hatóságok közel harmincat eltűntként tartanak nyilván.

Az árvíz súlyos pusztítást hagyott maga után, házakat sodort magával, utak váltak használhatatlanná. Humphreys megyében egyes helyeken kétméteres vízben álltak az épületek.

A térségben 250-300 milliméter csapadék esett szombaton, de például McEwen városában ennél is több, 430 millimétert mértek kevesebb mint egy nap alatt. A heves eső miatt megszakadt a telefonos összeköttetés, ami nehezíti az eltűntek utáni kutatást.

Humphreys megyében négy menedékszállást létesítettek azok számára, akiknek víz alá került az otthona.

A helybéliek elmondása szerint az elmúlt száz év legsúlyosabb három áradása az elmúlt tíz évben történt a térségben - 2010-ben és 2019-ben is voltak nagy árvizek -, de a mostani volt a legsúlyosabb a közülük. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt