50 milliárdos hitelből veszi meg Mészáros Lőrinc cége a kelet-magyarországi áramszolgáltatót

gazdaság
2021 augusztus 23., 17:50

Tavasszal lezárult egy 2019 óta tervezett nagy üzlet, és a Mészáros Lőrinchez kötődő Opus csoport a német E.on-tól megvette a Titászt, azaz a Tiszántúli Áramhálózati Zrt-t.

Az RTL Híradó most arról számolt be, hogy a tőzsdének elküldött beszámoló szerint 50 milliárdos hitelből veszi meg Mészáros Lőrinc cége a kelet-magyarországi áramszolgáltatót. A pénzt ráadásul két olyan bank adja, amelyik Mészáros érdekeltségébe tartozik.

A törvények szerint ilyenkor a Magyar Nemzeti Banknak van joga vizsgálatot indítani, de a csatornának nem árulták el, hogy tesznek-e valamit. A Jobbik szerint Mészáros milliárdokkal segíti ki saját magát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.