Az osztályharcos vízidisznók visszaveszik a gazdagoktól, ami jár nekik

külföld
2021 augusztus 23., 08:14
comments 13

Vízidisznók lepték el Buenos Aires egyik gazdagok lakta negyedét, a város északi részén levő Nordeltát. A helyiek a sajtóban panaszkodnak, hogy az állatok tönkreteszik a pázsitot, mindent összepiszkítanak, sőt előfordult, hogy kutyákat haraptak meg, és közlekedési balesetet is okoztak. A hírek szerint van, aki puskával próbálta levadászni az állatokat.

A szép fekvésű, tágas otthonok, a közelben elérhető magániskolák és teniszpályák világán túl azonban sokan úgy vélik, a vízidisznóknak több joguk van a környéken tartózkodni, mint a pazar kilátást és biztonságot kereső embereknek.

A Nordeltát a Paraná folyó vizenyős területére építették, amit a környezetvédők kezdettől fogva kritizáltak. Ismert képviselőjük, Enrique Viale szerint nem szabadna invázióként, behatolásként beszélni a vízidisznók megjelenéséről, hiszen korábban éppen őket szorították ki élőhelyükről.

Mint mondta, olyan emberek vásárolnak ott házakat, akik a természet közelében szeretnének ugyan élni, de nem kíváncsiak a szúnyogokra, kígyókra vagy vízidisznókra. Az ingatlanfejlesztők pedig a kormány támogatásával pusztítják a környezetet, hogy kielégíthessék ügyfeleik vágyait, idézi Vialét a Guardian. Ráadásul a beépítéssel elvész a terület nedvszívó képessége, áradás idején veszélybe sodorva a szegényebbek lakta városnegyedeket.

A jussukat visszaszerző, osztályharcos vízidisznók, más néven kapibarák előtt olyan mémekkel tiszteleg az internet, mint például ez:

link Forrás

Vagy ez:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.