Dobrev: Lesz miniszterelnök-jelölti vita az ellenzékiek között

2021 augusztus 23., hétfő 10:00
3

„Természetesen lesz miniszterelnök-jelölti vita, több is lesz” - válaszolta a kérdésünkre Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció kormányfő-jelöltje azon az eseményen, ahol a DK budai egyéni országgyűlési képviselőit mutatták be a Széll Kálmán téren.

A DK budai jelöltjei: Komáromi Zoltán, Kálmán Olga, Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula. Valamint a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára Fotó: botost/444.hu

Dobrev azt mondta, hogy „szeretnénk megmutatni Orbán Viktornak, hogy egy modern demokráciában, egy szabad világban,az emberek nem félnek egymástól, a riválisok, akik közösen versenyeznek a választók szavazatiért, nem eltitkolják a programjukat, hanem megvédik szabad vitában. Ez az, amire Orbán Viktor nem képes már 12 éve”. (Valójában Orbán Viktor ennél is régebben, 2006-ban vett részt utoljára miniszterelnök-jelölti vitán, éppen Gyurcsány Ferenc ellen.)

Két vita lesz. Az első azután, ahogy vége az ajánlásgyűjtésnek, és kiderül, hogy a Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Pálinkás József, valamint a trollkodásból bejelentkező Ecsenyi Áron közül ki gyűjtött össze legalább 20 ezer ajánlást. (Szeptember 6-ig gyűjtenek, még két nap, amíg ellenőrzik az íveket.)

Fotó: botost/444.hu

Majd amikor kiderül, hogy az előválasztás első fordulója (szeptember 18-26.) után ki a három legtámogatottabb jelölt, köztük újabb vitát rendeznek.

Több helyen a jelöltek is kiállnak majd egymás ellen. (Náluk 400 ajánlás elérése az alsó határ.)

Arra a kérdésünkre, hogy miért van szükség az ajánlások mellett a telefonszámok megadására is, a DK szóvivője, Barkóczi Balázs elkenős választ adott. Kálmán Olga viszont később azt mondta, hogy már az ellenzéki főpolgármester-jelölt kiválasztásánál is kértek telefonszámokat, egyszerűen azért, hogy ellenőrizni lehessen, tényleg aláírta-e az illető az ívet, nem csak visszaéltek az adataival. Ezért szúrópróbaszerűen a helyi előválasztási bizottság felhívja az ajánláson lévő telefonszámokat. (Kamu ívek megjelenésére a rendes országgyűlési választások előtt bőven volt példa.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt