Egyelőre nem kaptak tartózkodási engedélyt a Magyarországra menekített afgánok

POLITIKA
2021 augusztus 24., 06:29
comments 2

„Egyelőre nem kapott tartózkodási engedélyt az Afganisztánból kimenekített 96 afgán állampolgár” - írja a Népszava a Belügyminisztériumra hivatkozva. A Röszkén hatósági karanténban lévő, korábban a magyar katonákkal együtt dolgozó afgánok nem lettek automatikusan befogadottak, csak kimenekítettek. A Belügyminisztérium szerint

státuszuk az idegenrendészeti eljárás eredményétől függően személyenként, családonként eltérően alakulhat.

Addig is teljes körű ellátást kapnak, nagy valószínűséggel a röszkei tranzitzónában. Bár azt már korábban bezárták, a konténereket nem bontották el, sőt, tovább őrizték azokat, emlékeztet a Népszava.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.