Jogerősen is pert nyert Mészáros Lőrinc ellen Fekete-Győr András

POLITIKA
2021 augusztus 24., 14:11
comments 8

Mészáros Lőrinc májusban jelentette fel Fekete-Győr Andrást, miután a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje többször is bűnözőnek nevezte a felcsúti fideszes polgármesterből lett dollármilliárdost. A bíróság akkor első fokon elutasította Mészáros keresetét, ügyvédei viszont fellebbeztek. A másodfokú, jogerős ítélet, amiben helybenhagyták az első fokú ítéletet, a napokban született meg. Erről Fekete-Győr számolt be Facebook-oldalán:

„Nem bírja elviselni Mészáros Lőrinc, hogy nem ő dönt arról, ki mit mondhat róla. Előbb tavasszal »becsületsértésért« jelentett fel, miután a 2022 utáni felelősségre vonásáról beszéltem, majd amikor a bíróság az én javamra döntött, ahelyett, hogy elfogadta volna a döntést, fellebbezett, sőt, egy Facebook-posztom miatt még egyszer megpróbált feljelenteni ezen a fellebbezésén keresztül. Pedig már elsőfokon is kimondták: alaptalan vádaskodás, amit Mészáros művel, és igenis lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy »politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik«.”

Fekete-Győr úgy fogalmazott, a most megszületett jogerős ítélet alapján „szó nincs »becsületsértésről«, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések pedig bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába”, szerinte ebből az következik, hogy „legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik”.

Mészáros Lőrincen nem fog ki a koronavírus
photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Momentum röviden csak felcsúti perként emlegetett választási ígéretével, miszerint el fogják számoltatni a NER-es bűnözőket, a Magyar Jeti első adása foglalkozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.