Pénzbírságot kapott a Pénzügyminisztérium, mert nem adják ki a paksi hitelszerződés módosításáról szóló dokumentumokat

belföld
2021 augusztus 24., 13:09
comments 7

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a Pénzügyminisztérium (PM) ellen indult végrehajtási eljárásban 200 000 forint bírságot szabott ki a tárcára, és ismét arra figyelmeztette Varga Mihály minisztériumát, hogy tegyenek eleget a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésének - írja az Alfahír.

A döntés értelmében Demeter Márta országgyűlési képviselő rendelkezésére kell bocsátaniuk a paksi szerződés módosításával kapcsolatos összes dokumentumot. Az erről szóló ítélet már 2019 októberében megszületett, ám ennek a Pénzügyminisztérium azóta sem tett eleget, ezért indított Demeter végrehajtási eljárást.

Varga Mihály pénzügyminiszter
photo_camera Varga Mihály pénzügyminiszter Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ha a PM továbbra is húzza az időt, a bíróság több ízben is kiszabhat akár 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot mindaddig, amíg a kötelezettségének eleget nem tesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.