Kiderült, miért mentették fel a csempészcigit szállító volt MSZP-s parlamenti képviselőt, Legény Zsoltot

2021 augusztus 25., szerda 18:47
3

Az ukrán InfoPost.Media írta meg, hogy egy ismerőse vette és tette a csempészett cigarettát Legény Zsolt kocsijába. A lap szerint Legény ismerőse (egy büntetlen előéletű ungvári lakos) vallomásban erősítette meg, hogy az MSZP volt parlamenti képviselője nem tudott az autójába rejtett áruról – írta meg a Telex.

Legénynek diplomata útlevele volt, amikor az ukrán határőrök a kocsija csomagtartójában csempészcigit találtak. A határőröknek feltűnt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de a kocsin nem volt diplomata rendszám. Amikor a kocsi csomagtartóját ki akarták nyittatni vele, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, előttük nyitották fel a csomagtartót.

Legény aznap kilépett a pártból, de később azt állította, ő volt a legjobban ledöbbenve, hogy csempészcigi van az autóban.

Legényt felmentették, a bírósági iratok szerint az ungvári férfi azt vallotta, megállapodott egy másik magyar (nem politikus és nem diplomata) állampolgárral, hogy Magyarországon, a határ átlépése után az első benzinkúton átadja a cigit. A bíróság 85 000 hrivnya (kb. 950 ezer forint) bírságra ítélte.

Gőgös Zoltán, MSZP elnökhelyettese (b), Bárándy Gergely országgyűlési képviselő (b2), Legény Zsolt országgyűlési képviselő (j2) és Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke (j) beszélget az MSZP kampányváró rendezvényén a szocialista párt fővárosi, Jókai utcai székházában az önkormányzati választás napján este, 2014. október 12-én. Fotó: Kovács Attila/MTI

A csempészett több mint 11 ezer doboz cigit lefoglalták, és visszaadták Legény eddig lefoglalt autóját. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt