Kiderült, miért mentették fel a csempészcigit szállító volt MSZP-s parlamenti képviselőt, Legény Zsoltot

bűnügy
2021 augusztus 25., 18:47
comments 2

Az ukrán InfoPost.Media írta meg, hogy egy ismerőse vette és tette a csempészett cigarettát Legény Zsolt kocsijába. A lap szerint Legény ismerőse (egy büntetlen előéletű ungvári lakos) vallomásban erősítette meg, hogy az MSZP volt parlamenti képviselője nem tudott az autójába rejtett áruról – írta meg a Telex.

Legénynek diplomata útlevele volt, amikor az ukrán határőrök a kocsija csomagtartójában csempészcigit találtak. A határőröknek feltűnt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de a kocsin nem volt diplomata rendszám. Amikor a kocsi csomagtartóját ki akarták nyittatni vele, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, előttük nyitották fel a csomagtartót.

link Forrás

Legény aznap kilépett a pártból, de később azt állította, ő volt a legjobban ledöbbenve, hogy csempészcigi van az autóban.

Legényt felmentették, a bírósági iratok szerint az ungvári férfi azt vallotta, megállapodott egy másik magyar (nem politikus és nem diplomata) állampolgárral, hogy Magyarországon, a határ átlépése után az első benzinkúton átadja a cigit. A bíróság 85 000 hrivnya (kb. 950 ezer forint) bírságra ítélte.

Gőgös Zoltán, MSZP elnökhelyettese (b), Bárándy Gergely országgyűlési képviselő (b2), Legény Zsolt országgyűlési képviselő (j2) és Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke (j) beszélget az MSZP kampányváró rendezvényén a szocialista párt fővárosi, Jókai utcai székházában az önkormányzati választás napján este, 2014. október 12-én.
photo_camera Gőgös Zoltán, MSZP elnökhelyettese (b), Bárándy Gergely országgyűlési képviselő (b2), Legény Zsolt országgyűlési képviselő (j2) és Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke (j) beszélget az MSZP kampányváró rendezvényén a szocialista párt fővárosi, Jókai utcai székházában az önkormányzati választás napján este, 2014. október 12-én. Fotó: Kovács Attila/MTI

A csempészett több mint 11 ezer doboz cigit lefoglalták, és visszaadták Legény eddig lefoglalt autóját. (Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.